Convivir con tus vecinos

¿Problemes amb els veïns? Recomanacions per a viure tranquil en comunitat

A Finques Olivares sabem la importància que té viure en una comunitat pacífica. No obstant això els problemes amb els veïns són incidències comuns i hem de trobar la millor manera per evitar-les o, en cas que no sigui possible, lidiar amb elles.

En aquest article creat per l’equip d’administradors de finques a Barcelona de Finques Olivares et revelarem els millors consells per a formar part d’una comunitat de veïns agradable i respectuosa.

Essencial tenir en compte les normes de convivència

En primer lloc, és imprescindible que tots els integrants de la comunitat tinguin coneixement de les normes de convivència generals. Si això succeeix ja tindrem molt de guanyat i es reduirà el risc de conflicte de forma notable.

Per desgràcia els administradors de finques no tenim a la nostra disposició un document universal en què les normes de convivència estan llistades una per una. És per això que en la majoria d’ocasions s’imposa el sentit comú de cada veí a l’hora de definir aquestes normes.

A continuació llistem algunes de les normes generals més importants que han de seguir els integrants d’una comunitat per preservar la bona convivència:

Espais compartits

Tenir cura dels espais compartits com poden ser la porteria, les bústies o l’ascensor, independentment de si en gran part de les comunitats haurà una persona encarregada de la seva cura (porter / a o netejador / a).

Respectar els descans dels veïns

No interrompre el descans dels altres integrants de la comunitat amb olors o sorolls que puguin afectar els veïns, especialment si aquests són a hores intempestives. Cada veí està en el dret d’organitzar dinars, sopars o esdeveniments a casa, sempre que l’afectació externa sigui lleu.

La importància de l’diàleg dins de la comunitat

El diàleg té un paper clau en qualsevol edifici tant per arribar a acords dins de la comunitat com per a solucionar conflictes entre veïns que poden aparèixer. Per a un bon funcionament de la comunitat caldrà que cadascuna de les famílies estigui oberta a dialogar.

Contractar un administrador de finques facilitarà la bona relació entre veïns

Una solució per la qual opten la majoria de comunitats és la contractació d’un administrador per gestionar la seva finca. Aquest professional jugarà un paper important en la bona convivència de tots els integrants d’aquesta.

L’administrador de finques de la comunitat tindrà com a objectiu la gestió dels assumptes financers, legals i tècnics indispensables per al manteniment i gestió econòmica de la comunitat de veïns.

A més, aquest professional treballant a l’servei de la comunitat de veïns estarà a el dia de totes les noves lleis que es van aprovant i poden afectar directament a l’edifici. Et recomanem que llegeixis el nostre article si vols descobrir fins a 8 bones raons per contractar un administrador de finques.

Si vols descobrir com treballem o necessites més informació sobre els nostres serveis d’administració de finques a Barcelona, no dubtis en posar-te en contacte amb Finques Olivares trucant a 934 872 216 o omplint el formulari a la nostra pàgina de contacte.