Administradors de Finques: 10 coses que no coneixies

La convivència entre veïns no sempre és senzilla i és per això que la contractació d’un administrador de finques és una tendència que ha crescut moltíssim en els últims anys.

Aquests professionals de les comunitats s’encarreguen de gestionar els assumptes financers, legals i tècnics imprescindibles per al manteniment i gestió econòmica d’un habitatge, dins d’una comunitat de veïns.

És a dir, representa un grup nodrit de veïns per tal que no hi hagi inconvenients amb la convivència. Per aquesta raó, és imprescindible conèixer totes les accions que duen a terme aquests professionals, ja que molts no coneixen en detall la seva funció. A Finques Olivares portem més de 100 anys sent administradors de finques a Barcelona i sabem del que parlem.

Tasca de l’administrador de finques

En primera instància, el més important que un professional li aporta a una comunitat de veïns és l’objectivitat. En aquest sentit, la seva opinión no estarà influenciada per cap relació especial amb alguna de les persones involucrades. Per aquesta raó, és de gran ajuda per resoldre conflictes en la comunitat.

Una altra tasca summament valuosa de l’administrador de finques és la gestió econòmica de tot el que fa a la convivència dels veïns (per exemple, instal·lació d’un ascensor o la col·locació de càmeres de seguretat).

D’altra banda, el professional pot fer-se càrrec de tot el que envolta tràmits i documents necessaris que una determinada comunitat requereix als seus habitants.

Si la gestió de finques i comunitats no és la correcta o la legal, l’administrador posa d’avís als veïns per evitar problemes majors, com el cobrament de costoses multes.

Al seu torn, a l’ésser una figura externa, pot intervenir en la discussió entre veïns amb problemes legals o amb diferents visions sobre un tema. En aquest sentit, la paraula és una de les majors virtuts que un administrador de finques posseeix, de manera que pot resoldre problemes abans que passi al terreny legal.

 

Evitar situacions judicials

També, al comptar amb formació legal, poden interpretar i explicar tot tipus de temes legals als veïns d’una comunitat. És per això que els pot assessorar en qualsevol situació judicial habitacional que requereixi de la presència d’un professional.

A més, un Administrador de Finques està a la diana de totes les novetats legislatives relacionades a la convivència, impostos i altres temes de l’rubro. D’aquesta manera, trasllada les noves notícies a la comunitat per preparar-la per als canvis que s’aproximen.

D’altra banda, el professional vetlla pel bon règim de la casa, com les seves instal·lacions i l’estat dels serveis. En aquest sentit, és qui realitza, per exemple, els advertiments i / o les advertències als titulars.

 

Executa els pagaments i activa els acords

Al mateix temps, és l’encarregat també d’executar els acords adoptats en matèria d’obra pública, efectuant els pagaments i fent els cobraments que correspongui.

Finalment, l’administrador de finques exercirà de secretari durant les reunions de la junta de propietaris i s’encarregarà de la custòdia de la documentació de tota la comunitat.

En definitiva, és un professional indispensable per a un grup de veïns, especialment en ciutats amb tanta població com és el cas de Barcelona. Si vols conèixer més sobre la nostra manera de treballar no dubtis a explorar els nostres serveis. Posa’t en contacte amb Finques Olivares: estarem encantats d’atendre’t.